O tradiție milenară care continuă să inspire. Chiar și strămoșii noștri afumau pentru a asigura o perioadă mai lungă de păstrare a alimentelor lor. Dar cu siguranță se bucurau și de aroma intensă a alimentelor afumate. Dar nu toată lumea din ziua de azi are timp să țină un foc fumegând ore îndelungate. Cu afumătorul pe gaz Lockport, afumatul a intrat în epoca modernă. Și, desigur, îl puteți folosi și ca un grătar clasic. Fumul aromat este creat prin stivuirea așchiilor de lemn în tava de aromă și agățarea lor în partea de jos a afumătoarei. Fumul trece prin butoi și ajunge în coș, oferind cărnii, peștelui, legumelor și altor alimente aroma dorită. Această metodă de afumare poate fi stăpânită în scurt timp. Temperatura pentru afumarea la rece este între 15 și 25 °C, pentru afumarea la cald între 30 și 50 °C, iar pentru afumarea la cald ideal este între 70 și 130 °C. Folosiți termometrul de pe partea exterioară a ușii pentru a menține temperatura în intervalul dorit. Pentru afumarea la rece, umiditatea este de obicei ridicată, între 70 și 80 %. Aceasta se obține prin umplerea cu apă a tăvii furnizate, care este utilizată și pentru a reține grăsimea, și prin agățarea acesteia sub alimentele de afumat. Carnea și legumele capătă o aromă intensă și gustoasă de afumătură atunci când sunt afumate. Fag, stejar, arțar, hickory, măr sau cireș - decideți prin alegerea așchiilor de lemn. Datorită procesului delicat, chiar și carnea afumată fierbinte este deosebit de fragedă. Iar mâncarea la grătar este, de asemenea, puțin mai sănătoasă decât mâncarea la grătar tradițională. Acest lucru se datorează faptului că nu există substanțe nocive care pot fi produse prin arderea grăsimilor sau a altor lichide în timpul grătarului. Datorită mânerelor laterale, puteți muta acest afumător mare în două într-un loc la alegere. Accesoriile afumătoarei sunt practice și utile. Datorită cârligelor pentru agățarea alimentelor afumate, puteți utiliza tot spațiul de sub șemineu. Sunt incluse și grătarele de grătar de înaltă calitate. Acestea pot fi utilizate pentru grătar direct sau indirect.Parametrii tehnici:
arzător din oțel inoxidabil
putere: 3,5 kW
3 grătare din oțel inoxidabil, fiecare măsurând aprox. 32,5 x 31,5 cm
ușă din două piese, acoperită cu pulbere, cu două mânere metalice
capac acoperit cu pulbere
panou frontal acoperit cu pulbere
4 picioare acoperite cu pulbere
gura de aerisire a coșului de fum
rezervor de colectare a apei (umidității) și a grăsimilor
tavă cu aromă pentru așchii de lemn
cârlige practice pentru agățarea alimentelor afumate
termometru pe ușă pentru controlul precis al procesului de gătit
mânere pentru transport convenabil
aprindere integrată în roata de control (aprindere piezoelectrică)
furtun și regulator incluse