10 plante de apartament care purifică aerul

10 plante de apartament care purifică aerul

Lucie Javorková

Cei mai mulți dintre noi am avut cel puțin o plantă de apartament. Se spune că acestea fac dintr-o casă, acasă. De asemenea, unele dintre ele pot purifica aerul. Știți care sunt acestea?

Plantele de apartament își sărbătoresc în stil revenirea în interioarele moderne. De fapt, natura este din nou cel mai mare trend în acest moment - fashionistele și designerii deopotrivă apelează la eaca tematică. Aduceți un pic de natură și de aer proaspăt și în casa dvs. - plantele verzi nu numai că sunt frumoase și perfecte pentru un apartament pe jumătate nemobilat, dar ele atenuează zgomotul, umidifică aerul și pot absorbi până la 85% din poluanți precum formaldehida, tricloretilena, benzenul, amoniacul și xilena. Știți care sunt plantele care se descurcă cel mai bine cu substanțele nocive și cum să le îngrijiți?

"Îmi place să folosesc verdeața în proiectele mele, dar întotdeauna aleg plantele în așa fel încât condițiile să fie prielnice pentru ele în interiorul respectiv." Josef Trakal, designer de la JT Design Studio

sursa

Un bananier mare este suficient pentru a domina încăperea și pentru a menține aerul curat.

1. Planta șarpe/ Limba soacrei (Sansevieria)

"Aceasta este planta mea preferată - pentru că se potrivește și în locuința unui bărbat", spune designerul Josef Trakal de la JT Design. Este o plantă puțin pretențioasă, care este obișnuită cu soarele direct și udarea moderată - trebuie doar să o uzi odată la 14 zile. Nu o udați prea mult și asigurați-i o temperatură de cel puțin 12 grade iarna.

2. Crinul păcii (Spathiphyllum)

Este o plantă ornamentală fără pretenții, cu frunze lucioase și flori albe, care are nevoie de udare doar odată sau de două ori pe săptămână. Îi priește umiditatea ceva mai ridicată.

3. Bananierul (Musa)

Unele specii de bananieri pot crește până la trei metri înălțime în casă, dar există și specii mai mici. Este cu siguranță o plantă frumoasă și rezistentă care are nevoie doar de multă umiditate, nu poate tolera aerul prea uscat.

4. Aglaonema

Acestei plante îi place lumina din belșug, dar nu are nevoie de soare direct. Tolerează temperaturi scăzute și îi place umiditatea. Udați-o de 1-2 ori pe săptămână, odată la 10 zile în timpul iernii.

5. Dracena marginata

Oferiți-i multă lumină, dar evitați să o plasați la soare direct. Dacă are frunze lucioase, poate suporta mai multă lumină solară. Udați-o odată pe săptămână și, ocazional, udați și frunzele.

"Asigurați-vă întotdeauna că aveți acasă condiții adecvate pentru planta aleasă. Urmați sfaturile florarului dumneavoastră în ceea ce privește îngrijirea, amplasarea și udarea." Josef Trakal, designer la JT Design

sursa

Filodendronul poate fi considerat retro, dar în prezent își recapătă popularitatea.

6. Monstera (Philodendron monstera)

O plantă retro care acum își sărbătorește marea revenire și care decorează interioarele în stil scandinav / de junglă urbană. Philodendronul se dezvoltă la umbră parțială și are nevoie de udare odată la 10 zile, dar îi plac frunzele umede.

7. Ficus

Datorită frunzișului lor decorativ și a numeroaselor specii diferite, plantele ficus sunt una dintre cele mai frecvent cultivate plante de apartament și sunt cunoscute pentru că ajută la purificarea aerului și sunt practic indestructibile. Cu toate acestea, au nevoie de lumină (pot supraviețui la umbră, dar nu vă așteptați la frunze noi) și de temperaturi de peste 15 grade. Atenție la curenții de aer, nu suportă bine curenții de aer.

8. Orhidee molie (Phalaenopsis)

Orhideele de interior se simt cel mai bine la soare direct și la temperaturi între 18 și 20 de grade. Au nevoie de un substrat special, dar trebuie să udați orhideea doar odată la 10 zile, prin turnarea și apoi scurgerea apei - aveți grijă să nu rămână ulterior în apă

9. Planta ZZ (Zamioculcas)

Aspectul său neobișnuit o face să fie una dintre cele mai căutate plante de apartament în prezent. Preferă mediul uscat, astfel că este important să nu o udați prea mult. De asemenea, aveți grijă la dimensiunea ghiveciului, să nu fie prea mare - îi place să fie înghesuită.

10. Iedera (Hedera)

Iedera este o plantă căreia îi place umbra și umbra parțială, în lumină directă frunzele sale vor începe să se decoloreze. Fiți atenți la temperatură - 7 grade este acceptabilă iarna, 15-16 grade este optimă vara.

sursa

Există o mulțime de plante de interior care curăță aerul, sunt frumoase și decorative în același timp, din care puteți alege.