Cum să alegi și să măsori un scaun de toaletă?

Cum să alegi și să măsori un scaun de toaletă?

Michaela Kratochvílová

Upgradați-vă toaleta și alegeți scaunul de toaletă ideal care se va potrivi perfect pe vasul de toaletă și va arăta și bine în același timp. Funcționalitatea este pe primul loc, dar nu vă feriți să inovați!

Toaleta este o componentă subînțeleasă a fiecărei locuințe, însă nu se vorbește prea mult despre ea. Este pur și simplu acolo și cu asta basta. Cu toate acestea, chiar și o astfel de piesă merită atenția dumneavoastră, mai ales în ceea ce privește forma, dimensiunile sau, în cazul de față, un capac WC. Alegerea capacului de WC potrivit poate fi o provocare la început. Trebuie să cunoașteți câteva detalii esențiale pentru a face alegerea corectă, dar nu este o sarcină imposibilă. Odată ce știi ce opțiuni ai în prezent, selectarea celui potrivit poate fi floare la ureche.

Dimensiunile

Cel mai important criteriu în alegerea unui capac de WC este reprezentat de dimensiuni. În cele mai multe cazuri, în prezent, scaunele de toaletă sunt incluse cu vasele de toaletă și sunt realizate pe dimensiune. Cu toate acestea, se poate întâmpla ca scaunul dumneavoastră să fie deteriorat, iar producătorul să nu mai producă aceleași modele sau să nu mai găsiți marca. De aceea, vă vom sfătui ce să măsurați cu atenție, astfel încât capacul WC să se potrivească mănușă. Apoi puteți selecta și modelul.

  1. Măsurați distanța dintre orificiile (sau spațierea) prin care capacul de WC este fixat în vasul de toaletă cu ajutorul unor filete sau șuruburi (B)
  2. Măsurați lățimea exterioară (F) a capacului de WC, precum și lățimea interioară (C) și lungimea interioară (D)
  3. Rețineți și lungimea exterioară (A), aceasta fiind distanța de la șuruburi sau filete până la marginea scaunului
  4. Este, de asemenea, o idee bună să măsurați lungimea totală a tăbliei, de la filete până la cel mai lung punct al tăbliei (E)
  5. Pentru a fi siguri, măsurați, de asemenea, distanța dintre găurile din ceramică și marginea superioară a rezervorului pentru a vedea dacă este suficientă pentru a rămâne confortabil capacul în poziția superioară și a nu cădea

Aspectul

Luați întotdeauna în considerare aspectul general a camerei. Scaunele de toaletă albe sunt un clasic nemuritor - sunt atemporale și, pe scurt, merg absolut oriunde. Cu toate acestea, dacă vă doriți ceva original, puteți alege dintr-o varietate de decoruri și culori.

  • Capacele de WC din lemn sunt ideale pentru iubitorii de materiale naturale. Puteți alege dintr-o gamă largă de decoruri pentru a vă asorta scaunul de toaletă cu, de exemplu, culoarea gresiei.
  • Capacele de WC clasice albe sunt o opțiune tradițională cu care nu veți da greș.
  • Capacele de WC cu diferite modele pot fi un accesoriu ceva aparte pentru toaletă, mai ales dacă vă plac culorile sau căutați un scaun de toaletă potrivit pentru copii.

Materialul

  • Scaunele de toaletă din plastic sunt una dintre opțiunile mai ieftine, dar calitatea lor poate să fie scăzută, mai ales dacă sunt foarte ușoare și subțiri, există riscul de a se sparge.
  • Un material adecvat este și duroplastul, care este mai stabil și mai greu și care este tratat antibacterian în acest scop.
  • Capacele de WC pot fi realizate și din polirășină - au un aspect elegant și sunt foarte durabile.
  • Pot fi, de asemenea, realizate din polipropilenă, care este rezistentă la deformări și nu se răcește.
  • Plăcile de MDF sunt un alt material din care sunt fabricate scaunele de toaletă - este un carton lipit cu adeziv și acoperit cu o peliculă care îndeplinește toate cerințele de igienă în acest scop.

Închidere

  • Scaunul de toaletă softclose este caracterizat de un sistem de siguranță care îl împiedică să cadă brusc pe vasul ceramic, astfel încât scaunul de toaletă se lasă în jos încet și lin. Cumpărați neapărat un scaun de toaletă cu închidere lentă dacă aveți un băiețel acasă, acest lucru va preveni rănile neplăcute.
  • Închiderea clasică a capacului de WC nu permite astfel de avantaje - pe scurt, toți membrii gospodăriei trebuie să fie mai atenți pentru a evita accidentele sau deteriorarea vasului de toaletă.

Scaune de toaletă speciale

  • Copiii care pot folosi deja toaleta pot fi ajutați prin achziționarea unui reductor pentru copii, care poate fi pur și simplu așezat pe un capac de WC convențional. Reductorul pentru copii are o deschidere mai mică, astfel încât nici dumneavoastră nici copilul nu trebuie să vă faceți griji că va cădea în toaletă…
  • Pentru persoanele cu handicap, capacele de WC sunt echipate cu îmbinări speciale din metal armat, iar capacele de WC cu arc întrerupt, care au forma unei potcoave, pot fi, de asemenea, o soluție. Aceste scaune sunt folosite destul de frecvent în multe țări, în special pentru o igienă sporită.
  • Pentru persoanele în vârstă, există o soluție sub forma unei extensii de toaletă, care mărește suprafața de ședere a vasului de toaletă, ajutând astfel persoanele în vârstă și persoanele cu mobilitate redusă să se ridice mai confortabil de la toaletă. Unele scaune de toaletă sunt, de asemenea, echipate cu balustrade speciale care servesc drept suport.

Suplimentar

De asemenea, puteți profita de numeroase gadgeturi care nu doar vă fac viața mai plăcută, dar pot prelungi și durata de viață a capacului WC.

  • Foarte practice sunt frânele, care sunt situate în partea inferioară a capacului și care amortizează impactul acestuia pe vas.
  • Vasele cu bideu sunt o adevărată inovație tehnologică, cu ajutorul căreia puteți controla jeturile de apă, temperatura vasului, diverse programe de masaj și alte funcții. Așteptați-vă însă la o investiție mai mare.
  • Vă puteți simplifica traiul cumpărând capace WC cu autocurățare, care funcționează pe principiul întoarcerii scaunului peste unitatea de curățare. Aceasta îl dezinfectează și asigură astfel un standard ridicat de igienă pentru toți utilizatorii. Și fără efort.