Biano Blogger: Interviu cu Oana M. Ștefan

Biano Blogger: Interviu cu Oana M. Ștefan

Iulia Cojocaru

Scrie cu plăcere despre pasiunile ei, despre calatorii si carți. Este o persoană deschisă, adora căldura, soarele si oamenii optimiști. Haideți să aflam mai multe despre bloggerul Oana M. Ștefan

Povestește-ne un pic despre tine, cum te-ai descrie în câteva fraze, ca om și ca blogger?

Bună! Eu sunt Oana M. Ștefan, sunt în zodia Rac și îmi place foarte mult să citesc și să scriu. Ador căldura și soarele, oamenii optimiști și călătoriile. Iubesc să am ceva de iubit și am descoperit că a fi deschis face mult la starea de bine, așa că încerc să fiu cât mai mult așa. În viața reală, cât și pe blog.

Cum și când ai început să scrii pe blog?

În 2014 scriam pe primul meu blog articole destul de personale. Am început să scriu ca într-un fel de jurnal deoarece simțeam că îmi face bine și îmi oferea mai multă încredere în mine. Apoi am participat la competiții cu el și chiar am primit câteva propuneri de colaborare datorită articolelor mele. În 2016 am trecut la blogul pe domeniu propriu, Blogtomedia.com, și de atunci tot scriu pe el. 

Sursa: blogtomedia.com

Ce articole predomina pe blogul tău? Acesta este subiectul despre care îți place cel mai mult sa scrii?

Ca blogger îmi place să scriu despre pasiunile mele și despre călătorii și cărți în principal. Dar mă atrag tot felul de subiecte și îmi place că prin postări poți afla tot felul de lucruri de ajutor, deci asta încerc să ofer și eu prin articolele mele. Așa cum am zis, îmi face cea mai mare plăcere să recenzez cărțile citite și să fac mici ghiduri despre locurile unde am fost.

Ce ți-a oferit blogging-ul? Dacă ar fi sa o iei de la început, ai face lucrurile diferit?

Blogging-ul mi-a dat încredere în mine, mi-a adus prieteni noi(chiar dacă majoritatea încă virtual) iar experiența trăită de-a lungul tuturor anilor de scris este cea mai prețioasă.  

Nu aș face nimic diferit, totul a urmat o cale naturală care m-a ajutat să devin bloggerul și omul din ziua de azi.

Care este cea mai mare provocare de cand te-ai apucat de blogging?

Să experimentez partea tehnică a fost și este cea mai mare provocare. Nu sunt în domeniu, și totuși îmi place să fac eu lucrurile ce trebuie făcute astfel încât blogul să arate bine și să fie sigur. 

Poți sa ne oferi 3 sfaturi pentru bloggerii aflați la început de drum?

Scrie bine; scrie constant; fii original!

Fiecare dintre noi avem un loc/colț de relaxare, cum arată colțul tău preferat de citit/scris?

În exterior este ideal pentru mine. La lumină naturală, în hamac sau pe o bancă, în ciripit de păsări și cu pisicile în brațe sau cățeii lângă mine. Iar în interior într-un loc cu multă lumină naturală, pe un colț de canapea sau într-un scaun suspendat, în liniște sau cu un ambient de muzică chillout. 

Sursa: blogtomedia.com

In materie de design interior, care este stilul preferat? Ce stiluri/culori îți place să combini?

Stilul pe care îl prefer în privința designului interior ar fi cel minimalist cu accente boho sau nordice. Dar în fiecare loc în care am stat am adunat obiecte și mobilier în stiluri diferite, așa că minimalismul îmi place să îl admir în casele altora sau în revistele de decorațiuni interioare. Îmi plac culorile pastelate deoarece se asortează foarte bine și culorile puternice la unele obiecte sau textile pentru un contrast fain.

Poți alege pentru noi cateva decoratiuni interioare preferate?

Te rog sa faci un exercițiu de imaginație pentru noi: unde ar fi și cum ar arata casa visurilor tale.

La țară sau într-o margine de oraș, să fie o casă în formă de L sau doar parter și mansardă. Să aibă spațiu mult, grădină ori terasă din sticlă glisantă, curte unde să pot amenaja și să pun ce fel de plăntuțe și straturi vreau eu. Va fi construită din materiale prietenoase cu mediul și va funcționa cu ajutorul energiei soarelui sau a vântului. Livingul va fi spațios și poate va face casă bună cu bucătăria open space cu insulă pe mijloc. Dormitoarele vor fi simpliste, amenajate în stil minimalist cu mobilier de inspirație nordică iar baia va avea o cadă retro pe picioare.

Mulțumesc tare mult pentru invitația de a răspunde la aceste întrebări! Mi-a făcut mare plăcere să rememorez începuturile de blogger și să așez în scris ideile de design interior pentru casa visurilor mele.


Vrei să-ți prezinți blogul pe BIANO? Scrie-ne pe adresa iulia.cojocaru@biano.com și te vom contacta noi!