Biano Blogger: Mâncarea bună aduce beneficii sufletului și trupului

Biano Blogger: Mâncarea bună aduce beneficii sufletului și trupului

Pasiunea pentru gătit și dorința de a avea un stil de viață sănătos și echilibrat au dus la crearea proiectului Madeline’s Cuisine, locul în care Mădălina ne prezintă colecția ei de rețete savuroase.

Povestește-ne un pic despre tine, cum te-ai descrie în câteva fraze, ca om și ca blogger?

Sunt mamă fericită de 2 fetițe superbe, una de 6 ani și cea mică de 6 luni, soție iubită și îndrăgostită, blogger, specialist marketing, traducător, graphic designer, fotograf, într-o continuă călătorie de autocunoaștere, creștere și dezvoltare. Îmi place să cred că misiunea mea este de a aduce frumos și fericire în viețile oamenilor prin ceea ce fac :)

Sursa: madeline.ro

Care este povestea din spatele blogului madeline.ro? Când și cum ți-a venit ideea unui blog culinar?

Acum mai bine de 8 ani începusem să învăț să gătesc, destul de târziu aș zice, la 28 de ani, deci chiar nu pot spune că am făcut asta de mică :) Postam pe Facebook poze cu preparatele obținute și erau foarte apreciate, lumea îmi cerea rețetele, pentru că totul arăta apetisant :) Iubitul meu mi-a sugerat să îmi fac un blog, așa că am creat un blog free pe blogspot, am făcut un logo în joacă și așa a început totul… Câteva luni mai târziu mi-a făcut cadou domeniul www.madeline.ro, a insistat să folosesc aparatul foto DSLR în locul telefonului… Și pe vremea aceea pozele cu telefonul nu erau ca în ziua de azi :)

Ce înseamnă blogul pentru tine în momentul de față? Cât timp dedici pe zi/săptămână blogului tău?

Blogul a fost și este cea mai mare pasiune a mea, dacă am o zi sau o oră liberă, gătesc și scriu content pentru blog. Mi se umple inima de fericire când cititorii îmi spun ce mult le-a plăcut o rețetă, ce ușor li se pare acum să gătescă un anumit fel de mâncare. Primesc un feed-back minunat care mă “mișcă” de fiecare dată :) Dedic mult timp blogului, minim 2-3 ore pe zi.

Ador să învăț lucruri noi, să studiez și să creez rețete, să experimentez și să îmi dezvolt creativitatea.

Ai o colecție impresionantă de rețete, care este categoria ta preferată?

 Dulciurile, clar :)

Ai putea împărtăși cu cititorii noștri una dintre rețetele tale preferate?

Greu să aleg din peste 900 de rețete, dar o voi propune pe aceasta: plăcintă cu mere și aluat fraged, este divină.

Sursa: madeline.ro

Mod de preparare:

Aluat fraged:

  • 200g unt
  • 450g făină + extra pt frământat
  • 150g zahăr brun*
  • 2 ouă de țară
  • 150g iaurt grecesc
  • 1 lgț praf de copt
  • 1 lingură de griș

Umplutură:

  • 1.5-2 kg mere
  • 150g zahăr brun (după gust și în funcție de mere)
  • 2 lgț scorțișoară
  • 2 lg îndulcitor pudră pt topping
  • 1 gălbenuș

Pentru umplutură dăm merele pe răzătoare și le călim cu zahărul brun și scorțișoara într-o tigaie non-aderentă timp de aprox 10 min, până se înmoaie și-și schimbă culoarea. Le lăsăm la răcit.

Aluatul fraged se prepară astfel: mixam unutul rece tăiat cubulețe cu zahărul, adăugăm apoi ouăle și iaurtul, amestecând în continuare, făina puțin câte puțin și praful de copt. Frământăm apoi manual aluatul pe o suprafață presărată cu făină până devine moale și neted. Îl împărțim în 2 și rulăm 2 foi dreptunghiulare cu făcălețul.

Ungem o tavă de aprox 25*35 cm cu puțin unt (eu folosesc ambalajul de la pachetul de unt folosit :), o tapetăm cu hârtie de copt și punem în ea prima foaie de aluat. Presărăm grișul, punem compoziția răcită de mere, o nivelăm frumos cu o spatulă și punem și a doua foaie de aluat. 

O ungem cu gălbenușul bătut și o înțepăm cu furculița. Coacem plăcinta aprox 45 de min la 170C, până se rumenește puțin. O lăsăm să se răcească, apoi presărăm deasupra îndulcitor pudră și o tăiem felii. Poftă mare!

Care sunt ustensilele care nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie?

Greu de spus, pentru că eu am FOARTE multe și toate mi se pare extrem de utile :)) Espressorul, mixerul cu bol, multicookerul (life saver pentru mame), friteuza cu aer cald, telul, planșeta pentru aluat, sucitorul.

Ce ne poți spune despre spațiul în care gătești?  Este amenajat într-un anumit stil?

Am conceput și realizat bucătăria visurilor mele acum 4 ani, are 14 mp și este foarte luminoasă, cu un geam uriaș, amenajată destul de minimalist, aș spune, cu nuanțe de bej și câteva pete de culoare - rozul pudrat de pe blog. Am încercat să țin cât mai puține lucruri la vedere pe blat și să pun flori pe pervazul geamului mare de unde admir apusul. Dar am fost extrem de fericită și in bucătăria minusculă de apartament unde a început Madeline.ro acum 8 ani :)

Sursa: madeline.ro

Ce ingrediente sau gusturi îți place să combini?

Îmi plac legumele în deserturi: carrot cake, negresă, trufe sau brioșe cu avocado, dovlecel, sfeclă. Dar, culmea, nu prea îmi plac fructele în mâncăruri sărate :)) Gen rață cu varză, friptură cu mere, mâncare de gutui, etc.

Care este dieta ideală pentru tine?

Un stil de viață echilibrat cu cât mai multe alimente naturale, mâncăruri gătite în casă cu iubire și ingrediente proaspete. Multe legume și fructe, salate, verdețuri, ouă, lactate, pește, carne, leguminoase, dar și câteva zile de post din când în când, cu pauză de la proteina animală. Și mici plăceri ocazionale :)


Vrei să-ți prezinți blogul pe BIANO? Scrie-ne pe adresa iulia.cojocaru@biano.com și te vom contacta noi!