Lucruri esențiale pentru primul apartament

Lucruri esențiale pentru primul apartament

Nikola Podhorská

Prima locuință presupune o mulțime de chel. De aceea, trebuie să vă gândiți bine la ceea ce aveți cu adevărat nevoie și ceea ce nu are prioritate. Iată care sunt elementele esențiale de care nu te poți lipsi. Restul pot fi lăsate pe mai încolo.

Bucătăria devine completă în ani de zile

De cele mai multe ori, durează câțiva ani până când se obține bucătăria perfectă. Întotdeauna va lipsi ceva. Oală de paste, presă de cafea, cuțite pentru friptură. O bucătărie de vis necesită multiple runde de "aprovizionare a arsenalului", motiv pentru care este ușor să spui - acesta este esențialul și nu avem nevoie de mai mult încă.

Aveți nevoie de farfurii, tacâmuri și alte accesorii pentru servirea mesei, asta e clar. Trebuie să gătești ceva din când în când, pentru că nimeni nu vrea să țină o dietă cu crenvurști. Începeți cu oale clasice cu capac, una sau două mai mari și una sau două mai mici, plus o tigaie. Cumpărați mai multe în funcție de cât de preocupată sunteți de gătit și, cel puțin, veți avea mai puține lucruri de spălat. Faceți acest lucru cu fiecare zonă de vase de gătit, nu trebuie să cumpărați seturi întregi, patru bucăți din fiecare este suficient. Asigurați-vă că pot fi cumpărate individual sau în perechi. Veți economisi bani la început și veți putea înlocui cu ușurință o piesă mai târziu, dacă se strică ceva.

Dacă bucătăria este măcar puțin spațioasă, echipați-o cu o masă. Deși ar putea părea o risipă, o masă poate facilita pregătirea meselor, așezarea oaspeților și poate servi drept birou în caz de nevoie. Nu trebuie să cumpărați una imensă de minim șase locuri, dar este minunat să aveți o zonă suplimentară de lucru sau de depozitare. Compensează spațiul limitat cu o masă care se pliază/ extensibilă și cu scaune stivuibile.

Televizorul nu este o prioritate

Mulți oameni nu-și pot imagina viața fără televizor. Dar atunci când amenajați un apartament nou, electrocasnicele mari nu sunt mereu cele mai prietenoase cu bugetul. Încercați să vă spuneți că nu aveți încă nevoie de un televizor. În schimbul serialelor, puteți câștiga un apartament mai confortabil. Ceea ce vă trebuie este o canapea. Un loc unde să stați în sufragerie este esențial. Pe canapea se poate citi, sta la povești, primi musafiri sau chiar dormi. În plus, dacă vă achiziționați câteva perne decorative de dimensiuni mai mari, veți crea instantaneu un spațiu confortabil pentru așezat.

Pentru a avea unde să vă așezați băutura sau jocul de societate, achiziționați și o măsuță de cafea. Acestea pot fi cumpărate astăzi la prețuri foarte rezonabile și, dacă alegeți o culoare neutră, o puteți folosi oriunde altundeva. Poate servi ca noptieră dacă aveți o canapea extensibilă și dormiți zilnic pe ea. Așadar, ce este suficient pentru o sufragerie la început? Sfânta Treime - o canapea, perne și o măsuță de cafea.

Un pat este suficient pentru dormitor

Adesea, în apartamentele cuplurilor tinere se poate observa o astfel de imporvizație: dormitul în dormitor pe o saltea fără pat sau vreun cadru. Evitați acest lucru. Chiar dacă sună a clișeu, sănătatea este cea mai de preț. Să dormi pe jos, chiar dacă pe o saltea de o calitate mai bună, îți poate face rău, iar suma de bani economisită nu merită. Cumpărați-vă mai întâi un pat pentru dormitor, cu somieră și saltea de bună calitate. Un pont bun ar fi să cumpărați un pat cu lățimea de 140 cm, deoarece acesta poate fi folosit mai târziu în camera unui copil și nu va ocupa atât de mult spațiu.

Spațiul din dormitor poate fi complicat când vine vorba de depozitarea hainelor. Dacă nu ai un hol cu dulapuri încorporate și trebuie să depozitezi hainele în dormitor, inițial este important să ai un loc închis pentru lenjeria intimă. Așadar, ar trebui achiziționată o comodă cu sertare. Hainele care își au locul pe umerașe sau în coșuri pot fi așezate pe un valet sau în spațiul de depozitare de sub pat, dar lenjeria intimă necesită un loc al ei. Comodele sunt grozave datorită faptului că nu sunt dedicate unei anumite cameră. Atunci când cumpărați un șifonier încăpător, nu ezitați să mutați comoda în sufragerie. Amintim: culorile neutre sunt practice și pot fi combinate și asortate oriunde în apartament.

Baia nu se face fără perdea

Baia este un loc mai puțin solicitant, deoarece nu necesită prea multe echipamente. Esențială este o perdea de duș, cu excepția cazului în care aveți deja cabină de duș. Poate că nu pare atât de importantă la început, dar când veți coborâ a n-a oară pe covorașul îmbibat din fața dușului, vă veți da seama foarte repede cât de utilă este o perdea. Ca și un set de covorașe de baie, nici ele nu trebuie să vă lipsească. Și nu doar pentru că decorează baia, ci și din motive de igienă și, cel mai important, de siguranță. Pentru că nu veți aluneca pe un covoraș așa cum ați face-o pe o podea udă.

Deși poate părea o cursă lungă, nu disperați. Elementele de bază vor fi suficiente pentru traiul în noul apartament, iar în timp îl veți putea mobila chiar și în cele mai mici detalii.

SUGESTIE: Pentru a oferi o senzație de acasă, puteți adăuga o plantă, ideal una care să și ajute la purificarea aerului - găsiți aici sugestii de astfel de plante. Pe unele le puteți propaga cu ușurință de la plante deja existente - ale rudelor, prietenilor, de la birou sau le puteți achiziționa de dimensiuni reduse și crește în noua locuință.