Cum ar trebui să fie amenajată camera elevului de clasa întâi

Cum ar trebui să fie amenajată camera elevului de clasa întâi

Începutul unui nou an școlar, mai ales în clasa întâi, este un moment emoțional atât pentru copii cât și pentru părinți. Cum să amenajați camera unui elev de clasa întâi, astfel încât să poată învăța în confort, dar să aibă și suficient spațiu pentru joacă.

Copilul tău va merge în clasa întâi? Acum este un moment potrivit pentru a-i echipa camera care va servi ca dormitor, living, cameră de joacă și studii. Copilul își petrece o parte substanțială a zilei în camera sa, așa că se recomandă să împărțiți toate zonele, astfel încât să fie clare, suficient de separate și să arate armonios.

Birou și scaun reglabil în înălțime

Un element important în camera unui proaspăt școlar e spațiul dedicat pentru studii cu birou și scaun de calitate, chiar dacă mai aveți un școlar, oferiți tuturor un spațiul separat.

Locul perfect pentru colțul de studiu este lângă fereastră, deoarece lumina naturală este de neînlocuit. Puteți alege din birouri clasice și de colț. Dimensiunea minimă a blatului ar trebui să fie de cel puțin 100 × 60 cm. În mare trend sunt birourile cu înălțime reglabilă, unde se reglează cu ușurință înălțimea suprafeței de scris în funcție de înălțimea copilului. Un alt element este posibilitatea de a poziționa înclinația suprafeței de scris. Biroul trebuie să aibă cu siguranță suficient spațiu de depozitare pentru articole de papetărie și alte rechizite școlare. Dacă nu are spațiu de depozitare, poate fi înlocuit de un container mobil cu sertare și rafturi deasupra biroului. Ar trebui să existe un coș de gunoi lângă masă de scris.

Pe lângă un birou de scris aveți nevoie de un scaun confortabil. Se recomandă să alegeți un model reglabil pe înălțime și spătar. Deprinderea unei poziții corecte de ședere la o vârstă fragedă este cu adevărat importantă. Înălțimea optimă a scaunului ar trebui să fie în așa fel ca școlarul să aibă picioarele pe pământ pe întreaga suprafață, iar genunchii să formeze un unghi drept.

Pat

A venit timpul pentru un pat nou? Acum puteți alege un pat mai mare cu o dimensiune de 90 × 200 cm, deoarece nu va trebui să cumpărați altul nou peste câțiva ani. Din cauza că a aparut și colțul de studiu, cu siguranță veți saluta posibilitatea de a crea un loc nou, astfel încât camera să nu fie înghesuită, salvarea vine din partea paturilor supraetajate. Aceste modele pot avea spații de depozitare încorporate, cum ar fi rafturile și dulapurile. Dacă vă permite spațiul puteți să amenajați un colț de studiu sub pat.

Iluminatul este un element cheie

Un alt aspect important mai ales pentru temele de acasă este iluminatul de calitate. Ai un școlar? Pune-i o lampă de birou în colțul din stânga sus. Dacă copilul e stângaci pune lampa în colțul din dreapta sus.

În mod ideal, atașați lampa de raft sau fixați-o de perete. Un gadget perfect sunt lămpile cu posibilitatea de reglare a intensității de lumină și culoare.

Colț de joacă

Chiar dacă școlarul a intrat în lumea responsabilităților, este necesar să-i se acorde și spațiu de joacă. Nu refă camera ca pentru un student. Oferă copilului confidențialitate datorită datorită unui cort teepee, care poate arăta atât de decent încât va crește calm în el până la pubertate. Nu uitați că zona de joacă include și spații de depozitare unde fiecare jucărie își are locul său.